Вероніка Мірошниченко вже тривалий період намагається позбутися російського паспорта та отримати український. За словами спортсменки, в умовах війни дуже важко отримати громадянство України, маючи на руках російське.

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з Веронікою Мірошниченко. Тенісистка розповіла, як би відсвяткувала зміну паспорта та кого б запросила на вечірку з цієї нагоди.

— Вероніко, що зробите в першу чергу, коли отримаєте український паспорт?

По-перше, думаю, що я викину свій російський паспорт, адже я не хочу представляти державу-терориста. Це для мене буде першим етапом. Буду дуже радіти, коли отримаю українське громадянство, бо це дійсно моя країна, мій дім, в мене там родина. Звісно, для мене це буде важливий етап у моїй карʼєрі та в моєму житті. Буду робити все, що в моїх силах. Під час війни дуже важко отримати громадянство, особливо, коли в мене російський паспорт. Однак мене є дуже хороша система допомоги і підтримки. Ми робимо все можливе згідно з законодавством, щоб отримати українське громадянство.

— От якби ви з цієї нагоди влаштовували вечірку, в якому українському місті хотіли б її провести і кого б з українських спортсменів би запросили?

Ця вечірка проходила б в Запоріжжі, там де я виросла. З українських тенісисток я б покликала Юлію Стародубцеву, Катаріну Завадську, сестер Кіченок і Лесю Цуренко.

— Ви підтримуєте з ними звʼязок?

Так, підтримую з ними звʼязок. З Юлею (Стародубцевою, — прим) ми граємо багато турнірів разом у Сполучених Штатах, з Катею (Завадською, — прим) ми тренуємось в одній академії у Франції, яка називається «All-in». Люду і Надю (Кіченок, — прим) я знаю з дитинства, ми з тренером Артемом Шмальком їздили до Дніпра і тренувалися з ними, коли я була молодша. Знаю дуже багато гравців. Нещодавно грали на змаганнях у Барселоні і вперше за 8−9 років побачила Марину і Надю Колб, вони там грали пару, ми багато років не бачились і поспілкувалися трішки. Знаю багато наших дівчат, бо грала багато змагань в дитинстві в Україні, — сказала Мірошниченко.

Зазначимо, що Вероніка народилася в Москві в родині українців, але виросла у Запоріжжі. У зв’язку з народженням у рф вона отримала паспорт країни-агресора.