Дворазовий олімпійський чемпіон і володар Кубка світу в сезоні-2021/22, французький біатлоніст Кантен Фійон-Майє висловився про роль найстаршого учасника чоловічої збірної країни. Він розповів про те, як проходить передсезонна підготовка команди.

«Мені скоро виповниться 32, і тепер я найстарший у групі (сміється). У мене не так багато прізвиськ, тому я не проти. Є такі спортсмени, як Тар’єй Бьо, які в 35 років продовжують успішно виступати. І якщо вже я дід, то хочу бути в хорошій формі (сміється).

Кардинальних змін у підготовці до нового сезону немає. Вони не завжди приносять користь, враховуючи не найкращу підготовку до минулого сезону. Це не вина тренерів, а, скоріше, втома, яка досить сильно проявилася. Зараз ми скоригували програму до вересня. Будемо приділяти увагу обсягам і тривалості тренувань», — цитує спортсмена Nordic Magazine.

Нагадаємо, що в сезоні-2023/24 Фійон-Майє завоював тільки одну особисту медаль — «бронзу» в мас-старті на чемпіонаті світу. Раніше Кантен відзначив, що йому потрібно відпочити від біатлону.