Російська тенісистка Анастасія Потапова вийшла на свій матч проти Джессіки Пегули у футболці московського «Спартака», повідомляє БТУ.

Потапова вже викладала фото в екіпіровці цього клубу у своїх соціальних мережах, коли виступала на турнірі в Дубаї. Раніше в інтерв’ю «Чемпіонату» Анастасія Потапова розповіла, що є давньою фанаткою клубу, а фото у футболці виклала на прохання однієї з працівниць.

«Я з 13 років ходжу на матчі. Давно дружу з хлопцями, спілкуюся з командою. Напередодні на мене вийшла дівчинка, мабуть, головна з комунікації в «Спартаку», ми з нею знайомі. Вона запитала, чи не хочу я потренуватися у футболці клубу. Спонтанно вийшло. Якогось посилу в цьому немає — дружня акція», — повідомила Потапова.

Польський журналіст Адам Ромер у своєму Twitter написав: «Що ж, ось і перший випадок, який потрібно розглянути з погляду допуску або недопуску на Вімблдон. Це привід виключити Потапову чи поки що ні?».

Нагадаємо, що за інформацією британських ЗМІ, у разі скасування бану на Вімблдоні цього року, тенісистів із Росії та Білорусі можуть попросити підписати Кодекс поведінки до початку турніру. Деталі цього кодексу ще не визначені, але цілком імовірно, що будь-яка явна демонстрація підтримки Росії, наприклад, носіння прапора або позитивні висловлювання про країну, може призвести до санкцій, включно з можливим виключенням з турніру.