Відомий хокеїст, а нині фанат путіна та депутат державної думи росії В’ячеслав Фетісов запропонував звернутися до ООН щодо допуску російських спортсменів до Олімпіади.

“Нам треба впливати на МОК, він рекомендує федераціям приймати рішення, але вони офіційно ніде не закріплені. Ідуть рекомендації від Томаса Баха, які також не мають офіційного статусу.

Якщо ситуація з недопуском пов’язана з війною, то вони мають внести в хартію пункт про те, що сторони чи сторона – учасниця військового конфлікту – має усунутись від міжнародних змагань, але тоді МОК буде не спортивною організацією, а військово-політичною.

Треба запропонувати МОК ухвалити таке рішення чи повернути наших спортсменів. Нині у світі більше 25 конфліктів, але чомусь усе звелося до одного, що стосується нашої країни.

Можливо, якщо на заклики спортивних керівників не буде жодної відповіді, треба звернутися до ООН, може там ми зуміємо отримати офіційну відповідь, зрозуміємо, що нам не потрібно розраховувати на потрапляння на Олімпіаду.

Вже у березні розпочнуться відбіркові змагання. Найстрашніше, що спортсмени перебувають у невіданні щодо свого майбутнього. Я не хотів би перебувати в такій ситуації.

Ми грали за часів холодної війни, але нас ніколи не відсторонювали від змагань, були бойкоти, але це зовсім інша ситуація. Нинішні рішення МОК це «бєспрєдел», – заявив Фетісов.