Збірні Франції та Швеції з біатлону визначилися зі складом на заключні етапи Кубка світу в Північній Америці. У березні сезон закриватимуть змагання в американському Солт-Лейк Сіті та канадському Кенморі.

Швеція без лідерки збірної Ханни Еберг здобула чотири нагороди різних ґатунків на сьомому етапі сезону в Хольменколлені. Франція мала три медалі у Норвегії, зокрема «золото» класичної змішаної естафети.

Франція повністю зберегла склад від змагань у Хольменколлені. Натомість двох змін зазнала заявка жіночої команди Швеції, зокрема повертається на Кубок світу Ханна Еберг.

Склад збірної Швеції на заключні етапи Кубка світу

Чоловіки: Антон Іварссон, Єспер Нелін, Мартін Понсілуома, Пеппе Фемлінг, Себастьян Самуельссон, Віктор Брандт

Жінки: Анна Магнуссон, Анна-Карін Хайденберг, Ельвіра Еберг, Мона Брорссон, Ханна Еберг, Сара Андерссон, Стіна Нільссон

Склад збірної Франції на заключні етапи Кубка світу

Чоловіки: Фаб’єн Клод, Кантен Фійон-Майє, Оскар Ломбардо, Емільєн Жаклен, Ерік Перро, Антонен Гігонна

Жінки: Жюстін Бреза-Буше, Жюлія Сімон, Лу Жанмонно, Софі Шово, Жилонн Гігонна, Жанні Рішар

Що потрібно знати про зміни в складі команд?

  • Ханна Еберг повертається до складу після хвороби, що залишила шведку поза заявкою на Голменколлен. Від початку сезону біатлоністка здобула п’ять медалей Кубка світу й стала віцечемпіонкою світу в жіночій естафеті.
  • Вперше від етапу в Антхольці на Кубок світу повертається 21-річна шведка Сара Андерссон. Відтоді біатлоністка стала чемпіонкою Європи в одиночному міксті та чемпіонкою світу серед юніорок у спринті.
  • Завдяки виступам на Кубку IBU Швеція та Франція могли заявити на заключні етапи по одній додатковій біатлоністці. Цим скористался лише в жіночій збірній Швеції, натомість французи обмежилися шістьма спортсменами в обох складах.
  • Поза складом Швеції залишилася Йоханна Скоттгейм, яка в Хольменколлені виступила в індивідуальній гонці — 71-ше місце.

Раніше склади на заключні етапи Кубка світу з біатлону-2023/24 назвала збірна Норвегії.

Повний розклад змагань на восьмому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 в американському Солт-Лейк Сіті доступний за цим посиланням.