Збірна Італії визначилася зі складом на заключні етапи Кубка світу з біатлону в американському Солт-Лейк Сіті та канадському Кенморі. Сезон поновиться 8-10 березня змаганнями у США.

Сьомий етап у Хольменколлені італійці завершили без нагород. Натомість лідерка жіночої команди Ліза Віттоцці здобула Малий кришталевий глобус в індивідуальній гонці, посівши в Норвегії четверте місце.

Перед північноамериканською частиною сезону Віттоцці, що продовжує боротьбу за Великий кришталевий глобус, очолила склад Італії з 11 біатлоністів.

Хто у заявці Італії на етапи Кубка світу в США та Канаді

Чоловіки: Томмазо Джакомель, Лукас Хофер, Дідьє Біона, Елія Дзені, Патрік Браунхофер

Жінки: Ліза Віттоцці, Ханна Аухенталлер, Беатріс Трабуккі, Самуела Комола, Ребекка Пасслер, Мікела Каррара

Що відомо про склад італійців?

  • Італія не провела жодних змін, порівняно із сьомим етапом сезону в норвезькому Хольменколлені.
  • Перед двома заключними етапами змагального року Ліза Віттоцці посідає друге місце загального заліку серед жінок і програє 93 очки норвежці Інгрід Тандреволл.
  • Томмазо Джакомель у США побореться за другу особисту медаль в спринті (після «срібла» Рупольдинга).
  • Чоловіча четвірка Італії також спробує втретє поспіль зійти на подіум естафет Кубка світу після бронзових медалей Оберхофа і Рупольдинга.
  • Крім боротьби за Великий кришталевий глобус, Віттоцці залишається серед претенденток на перемогу в заліках спринтів та переслідування — третє й п’яте місця відповідно.
  • Другий етап поспіль Італія проводитиме без чотириразової чемпіонки світу Доротеї Вірер, яка завершила свій сезон за підсумками чемпіонату світу-2024.

Раніше склади на заключні етапи Кубка світу з біатлону-2023/24 назвали збірні Швеції та Франції, а також Норвегії. Окрім того, вже відомий склад чоловічої збірної України.

Повний розклад змагань на восьмому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 в американському Солт-Лейк Сіті доступний за цим посиланням.