ChatGPT, який є чат-ботом із генеративним штучним інтелектом, розроблений компанією OpenAI, зробив аналіз майбутньої гри плей-оф кваліфікації до чемпіонату Європи 2024 року з футболу Україна – Ісландія. Штучний інтелект ухилився від прямої відповіді на запитання, хто переможе, заявивши, що він не може передбачити конкретних результатів майбутніх футбольних матчів з абсолютною впевненістю.

Незважаючи на те, що прогнозування результатів футбольних ігор є складною задачею через багато факторів, що впливають на кінцевий результат, комп’ютер зміг врахувати деякі фактори, які можуть вплинути на результат матчу між збірними України та Ісландії.

«Збірна України має потенціал виграти матч, особливо якщо гра відбудеться на її території з підтримкою вболівальників. Однак все залежатиме від того, як обидві команди виступлять у конкретний день, та від інших факторів, які можуть вплинути на гру. Отже, мій прогноз: це буде напружений матч, але збірна України може мати перевагу із можливістю перемоги. Однак точний результат залишається під великим питанням», – йдеться у відповіді машини.

Також ChatGPT зазначив, що напередодні поєдинку йому важко визначити форму та стан гравців, тактику команд та інші ключові аспекти, що впливають на результат гри.

«Обидві команди мають свої сильні та слабкі сторони. Збірна України може мати перевагу у складі та досвіді, тоді як збірна Ісландії може відзначатися своєю боротьбою та відданістю», – зробив висновки бот.

Штучний інтелект зробив прогноз на матч Україна - Ісландія у фіналі відбору Євро-2024 з футболу