Генеральний секретар російського футбольного союзу (РФС) Максим Митрофанов підтвердив, що не варто очікувати на повернення команд з рф до міжнародних турнірів. Функціонер із країни-агресорки повторив традиційні наративи кремлівської пропаганди про нібито політизацію спорту, що призвело до усунення.

Про це Митрофанов заявив в інтерв’ю порталу РБ «Спорт». Поплічник режиму володимира путіна зазначив, що РФС зберігає діалог з керівництвом Європейського футбольного союзу (УЄФА) щодо включення росіян до відбіркового раунду одного з найближчих великих турнірів.

«Я б хотів, щоб завтра нас повернули до єврокубків, але це неможливо. Я розраховую, що УЄФА якнайшвидше прийме це рішення. На який би рік я не розраховував, треба виходити від того, коли це рішення прийме УЄФА. Розмова з ними у нас будується на предмет: «Колеги, допустіть нас до найближчого розумного циклу відбору». На чемпіонат Європи в 2024 році ми потрапити вже не можемо зі спортивних причин – це логічно. Далі стартують нові змагання, на які ми хочемо бути допущеними. Це наша завдання. Ми хочемо потрапити до кожного найближчого змагання», – сказав Митрофанов.