Бельгійська прокуратура винесла рішення щодо матчу 30 туру Ліги Жупіле між Вестерло та Генком (1:1). Команди спричинили переполох, розігруючи м’яч на останніх хвилинах матчу, причому жодна з команд не прагнула забити більше.

Федеральна прокуратура вимагає штрафу для всіх гравців, які перебували на полі в той час. Протягом декількох хвилин команди дозволяли м’ячу вільно переміщатися, не відчуваючи жодного тиску з боку опонентів. Вестерло та Генк вирішили припинити боротьбу. Господарям потрібне було лише очко, щоб уникнути плей-офф проти вильоту, а гості з очком потрапляли до чемпіонського пулу.

Як повідомляє Voetbal International, бельгійська ліга вже оголосила про початок розслідування. Тепер федеральна прокуратура зажадала штрафу для всіх 21 гравця, які були на полі в той момент, а також для двох головних тренерів.

Пощастило гравцеві Генка Крістоферу Бонсі Бааху, який вже був вилучений з поля з червоною карткою. Командам загрожує загальний штраф у розмірі п’ятдесяти тисяч євро.

Відзначимо, що весь матч на полі провів український півзахисник Вестерло Сергій Сидорчук, а інший українець – захисник Генка Едуард Соболь – залишився у запасі.

«Федеральна прокуратура відкриває справу. Це форма кричущого шахрайства, коли глядачі та інші команди були просто обмануті. Це не сприяє іміджу Бельгійської футбольної федерації та професійної ліги», – говориться у заяві.

Дисциплінарний комітет ще не визначився з датою скликання. Можливо, це буде у вівторок, 2 квітня.

Для тренера Вестерло Ріка Де Міля можливий штраф є особливо неприємним. Його вже звільнили з клубу через нічию у цьому матчі. Тож на додачу до цього може бути ще й штраф.