Наставник чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра поділився враженнями про старт наших спортсменів на чемпіонаті Європи-2023 у швейцарському Ленцерхайде.

«Хлопці усі боролися, конкуренція дуже сильна: сім норвежців на старті, шість німців. Не так легко було досягти такого результату. Радий, що всі показали характер на трасі.

А щодо Антона Дудченка, він їхав від початку з метою впоратися зі стрільбою, він добре визначив темп. Шкода, що був той один промах: міг і з чистою стрільбою пробігти.

Але думаю, що й так для нього це найкращий результат у кар’єрі, перша медаль на великому турнірі. Тому треба його привітати з цим результатом.

Що стосується інших спортсменів, то Артем Прима мав дуже добрий вигляд на трасі, але трохи не впорався зі стрільбою. Артем Тищенко теж показав дуже хороший результат, зважаючи на пізній стартовий номер.

У цій гонці Насико та Лесюк не так впоралися зі стрільбою. Загалом по команді: я задоволений, будемо готуватися до наступних стартів», – розповів словацький фахівець.

Нагадаємо, що в чоловічій індивідуалці срібну медаль виграв українець Антон Дудченко.

Повний розклад змагань чемпіонату Європи з біатлону в Ленцерхайде доступний за цим посиланням.