Керівництво лондонського «Крістал Пелас» призначило новим головним тренером Роя Ходжсона. Він працював із командою у 2017-2021 рр.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на офіційний сайт клубу.

75-річний фахівець вдруге очолив «орлів». Досвідчений тренер підписав із лондонцями контракт до кінця сезону.

Ходжсон обійняв посаду, що стала вакантною після відставки Патріка Вієйра. З французом на чолі «Пелас» потрапили до кризи з 11-матчевою серією без перемог у чемпіонаті Англії. У неділю «орли» розгромно поступилися «Арсеналу» (1:4), а діями команди керував в. о. головного тренера Падді Маккарті.

Уперше Ходжсон очолив «Крістал Пелас» після невдалого старту сезону 2017/18. Англійський фахівець зумів фінішувати з лондонцями на 11-й сходинці АПЛ, а потім «орли» ще тричі завершили чемпіонат у середині турнірної таблиці. Наразі «Пелас» ідуть на 12-й сходинці, але випереджають зону вильоту всього на 3 очки.

Хто такий Рой Ходжсон

Англійський футболіст і тренер. Кар’єру менеджера розпочав за межами Туманного Альбіону. Майже 20 років тренував у Швеції та Швейцарії, а в 1995-1997 рр. працював із міланським «Інтером».

Після двох невдалих спроб закріпитися в Англії («Брістоль Сіті», «Блекберн») освоївся у «Фулхемі». Сенсаційно дійшов із лондонцями до фіналу Ліги Європи 2009/10 та перебрався в «Ліверпуль», із яким пропрацював лише півроку. У 2012-2016 рр. керував збірною Англії та виступив із нею на Євро-2012, ЧС-2014 та Євро-2016.

Став віковим рекордсменом елітного дивізіону Англії. Вільно спілкується шведською, німецькою, італійською і французькою.